sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sukkatilaus

Ja taas on menossa uusi kirjoneule. Tällä kertaa villasukat, eli onneksi hieman vähemmän työtä kuin villatakissa. Ystäväni teki sukkatilauksen, joten pakkohan hänelle on sukat neuloa. Toiveena oli pitkävartiset kirjoneulesukat, joissa olisi erityisesti vihreää väriä. Tallinnasta tarttui mukaan muutama kerä sukkalankaa ja kuvion suunnitelin saman Fair Isle -kirjan perusteella kuin villatakkinikin. Onneksi seuraavilla viikoilla on paljon luentoja, jotka voi hyödyntää sukkaprojektissa. Näissä sukissa on vain kolmea väriä, joten kolme 50 g kerää mahtuu hyvin käsilaukkuun.




Olen tehnyt pitkävartiset villasukat aina mummoni ohjeen mukaan. Varsi muotoillaan kavennusten avulla pohkeeseen sopivaksi. Kirjoneuleen yhdistäminen kavennuksiin on aina mielestäni hankalaa, koska kuvion täytyy kuitenkin säilyä koko varren pituudelta. En ole vielä keksinyt täydellistä ratkaisua tähän, joten päädyin taas kerran tekemään pohkeen taakse "nauhan", johon kavennukset tulevat.




maanantai 21. lokakuuta 2013

Pehmoista pitsiä

Tallinnan matkalta tarttui mukaan lankoja useampaankin uuteen projektiin. Ennen kuin uusia töitä voi aloittaa, täytyy tehdä edes joku edellinen työ loppuun. Kuurankukka-lapaset aluslapasineen on nyt valmiit ja ihan sievät niistä tuli. Tein aluslapaset Regian angora-merino-langasta, joka on ihanan pehmeää lankaa. Kovin käytännölliset nämä lapaset eivät ole, koska mohair on niin ohutta. Koiran talutushihna hiertäisi varmasti pitsin rikki. Käytetään siis vain talven edustustilanteissa.




Malli: Kuurankukka by Suvi Simola
Lanka: Schoppel Wolle merino lace, noin 20 g
Puikot: 2½ mm


Kovasti houkuttaisi aloittaa villasukat, jotka lupasin tehdä kaverilleni. Jos kuitenkin vähän vielä malttaisi ja urakoisi ikuisuusvillatakkia eteenpäin.




perjantai 11. lokakuuta 2013

Riittoisa villatakkiprojekti

Jokaisen kirjoneuleprojektini valmistuttua vannon, etten enää tee niitä. Ja taas on menossa aivan turhan työläs kirjoneuletyö.


Löysin sattumalta viime kesänä Forssan ABC:ltä Fair Islen neulemallit -kirjan (kirjoittanut Mary Jane Mucklestone), joka oli liian ihana jätettäväksi sinne. Kirjassa on toista sataa erilaista kirjoneulekuviota, joista sitten suunnittelin itselleni mieleisen villatakin. Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni neuleen leikkaamistekniikkaa. Tällöin neulominen sujuu joutuisasti pyöröneuleena, mutta leikkaaminen kyllä jännittää aika paljon.


Takkia on tosiaan neulottu elokuun alkupuolelta asti ja tekemistä riittää edelleen vaikka kuinka paljon. Toivottavasti langat riittää.



sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Uusi blogi

Käsityöblogin perustaminen on pyörinyt mielessäni jo parin vuoden ajan. Opiskelujen loppusuora häämöttää ja omaa aikaa on siksi jäänyt nyt enemmän - aikaa käsitöille ja ja aikaa blogin pitämiselle. Tässä tämä nyt sitten on.


Tällä hetkellä työn alla on muun muassa Kuurankukka-lapaset, joiden ohjeen löysin Kaikki lähti lapasesta -kirjasta. Jämälankavarastossa sattui sopivasti olemaan kerä luonnonvalkoista mohairia. Lapasia on tehty luentoprojektina ja kohta alkaa olla valmista. Ohuet pitsilapaset vaativat tietenkin alle yksiväriset lapaset, jotta kuvio pääsee oikeuksiinsa.




Pari edellistä päivää olen taas selaillut neuleohjekirjoja ja käsityöblogeja uusien inspiraatioiden toivossa, sillä ensi viikonloppuna on tiedossa lankojenhakumatka Tallinaan, Karnaluksiin.