perjantai 7. helmikuuta 2014

Vaihtoehtotekemistä neulomiselle

Tuli sellainen fiilis, että täytyy pitää vähän taukoa neulomisesta. Tälläkin hetkellä on kaksi aktiivista neulomusta kesken, joiden lisäksi lankalaatikosta löytyy pari jo pidemmän aikaa jäähyllä ollutta työtä. Luentoprojektina on nyt kirjoneuleinen tuubihuivi (kyllä, kirjoneuleinen). Kotisohvalla työn alla on aran-villapaita. Aran-paidat ovat vaan niin ihanan näköisiä. Toissa kesänä kävin Irlannista, ja Galwayn yhdestä kirjakaupasta löysin herkullisen neulekirjan, joka on pullollaan aran-neuleohjeita. Eikä ollut edes kallis. Olen neulonut kirjan ohjeilla pipon ja villapaidan.

Pidin siis pari päivää lomaa neulomisesta ja maalasin hepan. Koska en osaa maalata mitään järkevän näköistä päästäni, niin otin maalaukseen mallia John Howen maalauksesta, jonka löysin googlaamalla.






Olen puuhaillut ölyvärien kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti noin kymmenen vuoden ajan. Kehitys vain on harmittavan hidasta, jos maalaa keskimäärin kaksi taulua vuodessa. Pienessä asunnossa maalaaminen on käytännön järjestelyiden vuoksi hankalaa, kun laskutilaa ei ole ja maalin kuivuminen on hidasta. Vähänkin isomman pohjan maalaamiseen saa helposti kulumaan useita viikkoja. Jos ruokapöytä tursuaa maalaustarvikkeita, niin esimerkiksi syöminen on aika hankalaa.