torstai 21. elokuuta 2014

Lisää tilkkuja

Muutama neliö tuli taas virkkailtua lisää. Harmi vaan, että musta lanka loppui, vaikka virkkausintoa oli vielä jäljellä. Täytyy hakea lisää lankaa, jotta pystyn yhdistämään lisää neliöitä vilttiin.



Tilkkutäkkiin saa tehokkaasti uppoamaan vaikka mitä lankaa. Lopputulos olisi todennäköisesti siistimmän näköinen, jos käyttäisi vain yhtä ja samaa lankalaatua tilkkuihin. Nyt neliöiden koossa on huomattavaa vaihtelua, minkä vuoksi lopputulos tulee olemaan aika lainehtiva.



tiistai 12. elokuuta 2014

Pitsinen neuletakki työn alla

En sitten kuitenkaan osannut tulkita löytämääni kuvaa pitsineuleesta ohjeeksi asti. Helpommaksi tuli etsiä toinen kuvio, sellainen johon löytyi valmiiksi tulkittavissa oleva kaava. Päädyin puuvillalankaan siinä toivossa, että se kestää siistinä pitkään. Lisäksi pitsikuvio erottuu kivasti merseroidussa langassa. 





Sen siitä saa, kun katsoo samaan aikaan tv:tä ja neuloo. Onneksi virhe ei nyt paista kovin voimakkaasti kuviosta. Omaan silmään se osuu aika ikävästi, kun sen kerran on huomannut.



tiistai 5. elokuuta 2014

Lehtikuvioinen villapaita

Villakaulurin jälkeen ajattelin neulovani jotain kevyttä ja kesäistä, mutta jostain syystä päädyin neulomaan taas kerran uuden villapaidan. Onneksi löysin tämän helpon ohjeen, ja paidan neulominen sujui todella joutuisasti verrattuna esimerkiksi edelliseen aran-neuleeseen. Pyöröneuleena tehty sileä on mukavaa neulottavaa ja paidan etumuksessa oleva lehtikuvio riittävän yksinkertainen, että kuvion muisti ulkoa yhden mallikerran neulomisen jälkeen. Langaksi valikoitui Novitan 7 veljestä, koska majailen tällä hetkellä sellaisessa kyläpahasessa, jossa lankatarjonta on varsin suppea. Ja loppujen lopuksi 7 veljestä on ihan hyvä lanka perusvillapaitaan.




Lämpömittari näyttää noin 32 C, hieman huvittavaa oli vetää villapaita päälle kuvaa varten.


Malli: Waiting For Spring Sweater by Susan Dempster
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 5 mm pyöröpuikko, sukkapuikot
Menekki: noin 400 g





Paidan malli on oikein kiva ja lopputulos on yllättävän istuva. Ohjeen kerrokset ja mitat eivät ihan täsmänneet lankavalintani kanssa. Laiskuuttani en jaksanut jatkuvasti mittailla työn etenemistä, minkä seurauksena hihoista tuli vähän suhteettoman pitkät. Onneksi hihat on aika helppo kääriä. 

Olin hieman yllättynyt siitä kuinka vähän lankaa lopulta paitaan kului. Ylimääräisestä langasta tulee ainakin yhdet villasukat, niitä ei koskaan voi olla liikaa. Ja kai syksyn viileät kelit lopulta joskus tulevat. 




Pitsineuleinen villatakkikin on jo suunnitteilla. Löysin kivan pitsikuvion nettiä selaillessa, ohjekuvan tarkkuus on vaan aika huono. Täytyy koittaa tulkita ohjetta ja tehdä koetilkkua sen perusteella. Luulen, että langaksi tulee joku puuvillainen ohuehko lanka. Toivottavasti löydän täältä kaupasta jotain muutakin kuin 7 veljestä.