maanantai 26. tammikuuta 2015

Metsäpipo

Viime aikoina on tullut huomattavasti neulottua vain helppoja ja nopeita töitä. Tässä taas yksi yksinkertainen pipo, 2o ja 2n ja huipulla kavennus. 





Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Naava
Menekki: 80 g
Puikot: 3,5 mm pyöröpuikot









Uutena lankatuttavuutena Novita Naava, joka on alpakkasekoite. Liekö poistuva tuote, kun löytyi alelaarista. Kiva metsäisen vihreä väri. Hamstrasin pari kesää, ajattelin tehdä langasta itsellenikin pipon, kun tämä kappale menee kaverille käytöön. Omaani haluan jonkun järjettömän palmikon, ehkä kelttityylisen.






lauantai 24. tammikuuta 2015

Perussukat

Taas yhdet sukat, onneksi nopeat sellaiset. Varmaan lokakuussa viimeksi neulomani bolero on edelleen kesken. Ei ihan valmistunut pikkujoulukaudeksi, jota en onneksi ehtinyt viime vuonna viettämään lainkaan. Seuraavaksi aion tehdä boleroa valmiimmaksi.




Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Nalle
Menekki: harmaata 100 g
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot








Muutaman kerroksen ehdin tehdä boleroa eteenpäin, kunnes kuulin kaverini tarvitsevan työpipon. Koska visio boleron lopullisesta ulkomuodosta on edelleenkin vähän avoin, päädyin ostamaan pipolangan ja neulomaan sen seuraavaksi. Täytyy vielä miettiä sitä boleroa. Tässä huomaa taas sen, että pitäisi suunnitella loppuun asti ennen kuin luo silmukat työtä varten. 

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Blingbling-lapaset

Pitkästä aikaa taas riittävän nopea neulontatyö. Olisikohan mennyt noin nelisen tuntia yhteensä lapasiin.




Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Hile
Menekki: 70 g
Puikot: 3mm sukkapuikot





Nopeasti kokoon kasatut lapaset, joissa palmikkomainen kuvio, johon ei tarvinnut apupuikkoa. Voikohan sitä edes sanoa palmikoksi? Novita Hile oli uusi tuttavuus. Nämä lapaset menevät nuorelle neidille ja lanka on mielestäni todella sopiva hänelle. Hiukan kuitenkin alkoi houkuttaa neuloa siitä myös itselle muhkea pipo. Valkoinen paksu villasekoitelanka, jossa on sopivasti blingiä, olisi oikein kiva pipolanka.