tiistai 24. helmikuuta 2015

Pitsimatto uuteen kotiin

Oli niin hauskaa virkata velipojalle ruma vessamatto, joten päätin tehdä itselleni jotain vähän nätimpää. Uuteen kotiin muuttaminen on edessä, matto pääsee siis pian käyttöön. Virkkurissa oli ohjeet pariin erikokoiseen pitsimattoon. Tein maton isomman ohjeen perusteella. Eihän tuokaa ole kovin iso, mutta sopii hyvin sisustusmatoksi. Valkoinen matto koirataloudessa on toki aika älyvapaata, mutta on se varmaan parin päivän ajan ihan hienon valkoinen. Tarvittaessahan maton voi vaikka värjätä. Todennäköisesti se kyllä värjäytyy ihan itse tasaisen likaisen väriseksi.






Malli: Pitsimatto by Molla Mills
Lanka: poppanakudetta
Menekki: 800 g
Koukku: 8






Maton pitsinen malli olisi tullut paremmin esiin esimerkiksi trikookuteesta virkattaessa, mutta tämä nyt on tällainen harjoituskappale, että olkoot vähän sotkuisen näköinen. Seuraava matto tehdään trikookuteesta.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Palmikkopipo


Metsäretkelle sopiva ja riittävän lämmin pipo. En sitten jaksanut kehittää ihmeellisempää palmikkoa. Seuraavaksi vuorossa on matto ja ehkä toinenkin.







Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Naava
Menekki: 80 g
Puikot: 3,5 mm pyöröpuikko ja apupuikko


Kulmikas matto

Viime syksynä kirjakaupasta tarttui mukaan Molla Millsin Virkkuri-kirja. En ollut ehtinyt vielä virkkailla sieltä mitään, vaikka kirjassa on mielestäni usempikin käyttökelpoinen ohje. Vanhempieni luona ollessani mainitsin äidilleni, että tekisi mieli virkata matto kirjan ohjeen perusteella. Äiti kaivoikin jostain kaapin pohjalta vanhoja poppanakuteita, joista aloin samalta istumalta tehdä mattoa kokeeksi. Ärtsyn oranssit värit sopivat täydellisesti veljeni opiskelijakämpän kylpyhuoneeseen. Ihmeen kaupalla veljeni tuntui hyväksyvän ideani suosiolla. Lopputuloksen nähdessään ensimmäinen kommentti taisi olla "ebola?". Ehkä mattoon tottuu tai sitten se päätyy jonnekin kaapin nurkkaan.





Malli: Hexagon-matto by Molla Mills
Lanka: historiallista poppanaa äidin varastosta
Menekki: 800 g
Koukku: 8






Samaisessa kirjassa on pyöreä pitsimatto. Kirjan kuva näyttää sen verran kivalta, että taidan ottaa sen lähiaikoina työn alle. Jos vaikka joskus olisi omakin asunto, jonne voisi virkata jotain sisustuskamaa.







Sen verran täytyy vielä Virkkuri-kirjaa kehua, että ohjeet ovat selkeät ja kuvat auttavat ymmärtämään tekstiä. Todennäköisesti aloitteleva virkkaaja pystyy myös seuraamaan ohjeita oikein.