maanantai 4. toukokuuta 2015

Lankamatka Tallinnaan

Kaveriporukalla on jo muodostunut perinteeksi käydä säännöllisen epäsäännöllisesti, kerran tai pari vuodessa, Tallinnassa Karnaluksissa ostamassa lankoja ja muita käsityötarvikkeita. Edellisestä matkasta on vierähtänyt jo yli vuosi, ja siksi olen pitkälti tyytynyt neulomaan Novitan langoista. Nyt tilausta olisi huomattavasti muillekin langoilla, joten päätimme lähteä keväiselle ulkomaan matkalle etelänaapuriin.







Ostoslistallani oli muun muassa seuraavaa:
- eteisen kynnysmattoon matonkudetta ja puuvillalankaa
- pitsineuleiseen päiväpeittoon runsaasti puuvillasekoitelankaa
- edelleen viimeistelyä vailla olevaan isoäidinneliöpeittoon mustaa villasekoitetta 
- puuvillalankoja muuten vaan
- ompelukrääsää
- mahdollisesti mohairlankaa huiviin






Ihan kaikkea suunnittelemaani ei mukana kotiin tullut, mutta vastaavasti tuli tehtyä jokunen heräteostos. Valikoima matonkuteita oli todella suppea, kynnysmaton ohjetta tullaan siis soveltamaan, mutta siihen löytyi riittävästi korvaavia lankoja. Päiväpeittoa varten ostin kilon verran puuvillalankaa. Peitosta tulee kilon kokoinen, en millään osaa arvioida minkä kokoiseen peittoon lanka riittää. Mohairia pitsihuiviin tuli myöskin ostettua. Lisäksi ostin vähän sukkalankaa, puuvillasekoitetta virkattavaan käsilaukkuun ja huomattavan halpoja kirjontalankoja.






Toivottavasti näillä langoilla pärjää jonkin aikaa. Päiväpeittoon ainakin saa uppoamaan runsaasti tunteja. On jopa mahdollista, että niinkin isoon projektiin saattaa oikeasti kyllästyä.