sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Rannekoru sinisistä helmistä

Rannekoru on tehty koruvaijeriin. Tämän korun kanssa tuli harjoiteltua kiinnityshelmien käyttöä vaijerin päättelyssä. Toivottavasti ne on kiristetty riittävän tiukalle, koska koru on varsin painava. Vaijeriin on pujoteltu sinisiä lasihelmiä ja metallihelmiä. 






lauantai 10. lokakuuta 2015

Kranssin päivitys syysilmeeseen

Aiemmin paperinarusta neulottu ovikranssi sai nyt hieman syksyisemmän ilmeen, vaikka melkein olisi pitänyt jo tehdä talvinen koriste. Yrityksenä oli virkata ruskansävyinen vaahteranlehti, mutta vähän muotopuoli siitä tuli. Lehti näyttää enemmän kukalta kuin lehdeltä. Hieman paksummasta langasta olisi vamaan tullut siistimpi lopputulos, mutta minulla oli varastossa vain tuota ohutta oranssia kirjontalankaa ja oranssia seiskaveikkaa.






Kranssikin alkaa näyttää vähän venähtäneeltä. Pitäisi varmaan suunnitella jo seuraava versio. Pajunoksista tai vaikka koivunoksista taivuteltu kranssi pitäisi muotonsa huomattavasti paremmin.






torstai 8. lokakuuta 2015

Korvakoruja lasihelmistä

Lasihelmistä saa helposti tehtyä ihan näyttävän näköisiä korvakoruja. Erilaisia kiehtovan näköisiä lasihelmiä on paljon saatavilla. Korupiikit vaan läpi helmistä, piikin pää taivutetaan lenkiksi ja pujotetaan korvakorukoukun lenkkiin. Tässä kuvat kahdesta korvakoruparista, jotka tein korukurssilla.








Tekisi ihan hirveästi mieli mennä johonkin helmiä myyvään askartelutarvikekauppaan hypistelemään erilaisia helmiä ja muita korutarvikkeita. Onneksi asun keskellä ei mitään, joten ihan tuostaa vaan ei pääse heräteostoksille. Parin viikon päästä olisi tiedossa Helsingin reissu. Malttaakohan silloin pysyä poissa Sinelleistä ja muista vastaavista.

Yksi possunpunainen neuleprojekti on vielä vähän vaiheessa. Pitäisi sekin urakoida valmiiksi. 

maanantai 5. lokakuuta 2015

Uusi aluevaltaus, korukurssi

Selailin paikallisen kansalaisopiston kurssitarjontaa loppu kesästä. Huomasin, että täällä järjestetään korukurssi, jossa pääsisi tekemään oman fiiliksen mukaan koruja erilaisista helmistä ja hopealangasta. Ajattelin, että tuotahan olisi hauska kokeilla. Materiaaleja saisi ostaa kurssilta, joten kurssiin ei oikeastaan tarvinnut valmistautua mitenkään ennakkoon.






Tässä ehkä helpoin tekele. Kierteelle menevään vaijeriin on pujotettu puuhelmiä ja tehosteeksi yksi metallinen helmi. Äitini pitää kovasti turkoosista väristä, joten suunnittelin antavani tämän rannekorun hänelle.






Kurssilla oli ihan järjettömän paljon erilaista materiaalia koruihin. Lisäksi materiaalit olivat mielestäni hyvinkin kohtuullisen hintaiset. Ei paljon kannata lähteä askartelukaupasta korutarvikkeita ostamaan, kun kurssilta saa kaiken tarpeellisen, eikä ylimääräisistä osista tarvitse maksaa.

lauantai 3. lokakuuta 2015

Vauvan villatakki

Pikkulasten vaatteita on niin kiva neuloa, kun niihin ei paljon aikaa kulu, valmista tulee nopeasti. Parin elokuvan aikana tuli neulottua tällainen villatakki lähetettäväksi kaverin vauvalle. Nopeastihan ne vauvat kasvavat, joten eiköhän villatakille löydy käyttöä talven aikana. Takin koko on 0-6 kk. 






Malli: Lapsen jakku, Moda-lehti 2/2011
Lanka: Novita Pikkusisko
Puikot: 3 1/2 mm
Menekki: 70 g
Lisäksi muutama nappi.

Lankaa kului huomattavasi vähemmän kuin ohjeessa oli. Enpä edes vilkaissut ohjeesta, että mille langalle se oli alunperin suunniteltu. Varmaan Pikkusisko oli sitten sen verran ohuempaa, että menekki puolittui. Hyvä niin, koska minulla oli hankittuna vain 100 g Pikkusiskoa, vaikka ohjeessa menekin oli kerrottu olevan 150 g. Aika usein tuntuu, ettei lankaa oikeasti kulu niin paljon kuin ohjeessa sanotaan.







Tarkoituksena oli tehdä neljä napinläpeä, mutta ylin unohtui tyystin. Ohjeen mukaan se olisi pitänyt tehdä kaulukseen, enkä sitten enää muistanut napinläpeä kaulusta neuloessani. Toivottavasti takki pysyy riittävästi kiinni kolmellakin napilla.