sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Possu pikkutytölle

Olen saanut ristiäislahjaksi äidinäidin neuloman pehmoemakon ja porsaan. Hyvä ystäväni sai syksyllä esikoisensa ja ajattelin, että haluan viedä lahjaksi jotain itse tehtyä. Muistin silloin neulotun possuni. Vanhaa ohjetta ei enää löytynyt mamman neuleohjekätköistä, mutta onneksi possusta pystyi laskemaan silmukoita aika helposti. Possu neulotaan kärsästä saparoon suljettuna neuleena. Muotoa haetaan täytevanun avulla. Jalat olivat kanssa suljettuna neuleena tehdyt. Hieman päänvaivaa aiheuttivat luppakorvat. Niiden mallia joutui oikeasti pohtimaan, missä sitä lisäisi ja missä kaventaisi. Vähän muotopuolelta nuo korvat näyttävät, mutta olkoot nyt tämän kerran.







Malli: mukaillen vanhasta possupehmolelusta
Lanka: Novita Wool
Menekki: 100 g
Puikot: 3 1/2 sukkapuikot + virkkuukoukku saparon ja kärsän virkkaamiseen
Lisäksi vanua täytteeksi ja lankaa, jolla kirjottu possuille silmät.





lauantai 21. marraskuuta 2015

Kauluri patenttineuleesta

Koitan tuhota lankavarastojani niin, että olisi tilaa uusille kerille. Äitini on joskus ostanut todennäköisesti tarjouksesta useammankin kerän Seitsemää veljestä. Kerät on todella loogisesti vähän sitä sun tätä väriä. Niistä ei oikein voi tehdä mitään isompaa. Äitini värimaun tuntien hän on tietenkin ostanut kaksi kerää sinertävän turkoosia lankaa, eli omaa lempiväriään. Itse en oikein osaa kyseistä väriä käyttää, joten tehdään nyt sitten taas äidille jotain. Toivottavasti vilukissa on tyytyväinen muhkeaan patenttineuleella tehtyyn kauluriin.







Malli: omasta päästä
Lanka: 7 veljestä
Menekki: 300 g
Puikot: 6 mm

Tämäkin kauluri on kertaalleen neulottu, todettu liian leveäksi ja lyhyeksi, purettu ja neulottu uudelleen. En osannut alkuun arvioida kuinka monta silmukkaa pitäisi luoda. Varmuuden vuoksi loin silmukoita reilusti, ja lopputulos oli sitten liian leveä ja aika lyhyt. Huivi kiertyi tällöin vain kertaalleen kaulan ympäri ja oli silloinkin varsin kireä. Nyt huivin saa kierrettyä kahteen kertaan kaulan ympäri.




tiistai 17. marraskuuta 2015

Ovikranssi nro. 3

Väljähtänyt neulottu ovikranssi sai siirtyä uuden tieltä. Menin ihan rahalla ostamaan tuollaisen puisen kranssin pohjan, johon sitten askartelin talviset koristeet. Koitin vielä tässä vaiheessa vuotta välttää kovin jouluisia koristeita. Punainen silkkinauha oli kaivettu laatikosta esiin, mutta päätin antaa sen vielä olla. Joulukuun puolella voi vielä tuunata kranssia vähän lisää.






Tarvikkeet: valkoista matonkudetta, muutama kuusenoksa, kaksi männynkäpyä, jotka koristelin kynsilakalla sekä itse vuosia sitten askarreltu rannekoru




lauantai 14. marraskuuta 2015

Öljyvärit kaivettu taas esiin

Oli ihan pakko kaivaa kaapin kätköistä maalaustarvikkeet esille. Viime aikoina on tullut aherrettua erinäisten neulontatöiden kanssa, eikä ne millään meinaa onnistua saati tulla valmiiksi. Piti keksiä vaihteeksi jotain muuta. Olin jo pitkään miettinyt haluavani eteisen seinällä mustavalkoisen taulun. Aiheenkin keksin jo useita kuukausia sitten, mutta tässäkin tapauksessa toteutus ontui. Kuva ei ole sentään täysin omasta päästä. Nettiselaimen avulla löytyy kaikenlaista inspiroivaa. Nyt tuli lopulta sellainen olo, että tartun toimeen ja maalaan variksen. 






Vielä kun joskus ehkä mahdollisesti saisi kehystettyä taulun. Meneehän se toki noinkin, mutta kehystetty lopputulos olisi hieman siistimpi.




keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Lumihiutale

Kun taivaalta ei millään tule lunta, niin täytyy vissiin alkaa virkata lumihiutaleita.

Malli: Googlaamalla löytynyt kuva lumihiutaleesta
Lanka: Alize cotton gold
Menekki: vähän
Koukku: 3 mm






Tämä on taas kyhäelmä-luokkaa. Näköjään lanka ei ihan vastannut mallin lankaa. Hiutale ei millään pysy tasona, vaan sakarat haluavat mennä kippuralle. Lumihiutaleesta tuli suurin piirtein kaksinkertaisen kokoinen verrattuna siihen mitä oletin. Halkaisija on tällä hetkellä noin 20 cm. Se on jo aika kömpelön kokoinen mihinkään ripustettavaksi. Toimikoot vaikka jouluisena pannunalusena. Saisikohan kuuma kattila kippuran hiutaleen oikenemaan.