torstai 31. joulukuuta 2015

Punaisia helmiä

Sormet syyhyää jo kovasti kevään korukurssille. Tässä vielä kuvat parista syksyn kurssilla tehdystä korusta. Tuo sormus on yksi suosikeistani kurssilla tekemistäni koruista, ja niin järjettömän epäkäytännöllinen, kun mikään isoa lapasta pienempi hanska ei mahdu käteen.







keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Talviset lapaset

Joululoman aikana onnistuin löytämään vanhemmiltani muutaman parin ihan käyttökelpoisia vanhoja lapasiani. Osa niistä on itse tekemiäni ja joku pari on isoäitini tekemiä. Silti päätin tehdä taas yhdet lapaset lisää, koska en pitkään aikaan ole neulonut lapasia. Lähes kaikki lapaseni ovat punaisia, joten ainakin nämä ovat vaihtelua tyypillisiin lapasiini. Tutkiskelin loman aikana myös lankavarastoani ja keksin aloittaa jämälankatyönä villasukat kaikista punasävyisistä jämistä.







Malli: Mittens for Mimi
Lanka: Novita 7 veljestä
Menekki: noin 50 g valkoista ja 50 g harmaata
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot





tiistai 29. joulukuuta 2015

Vuosittainen veljen pipopäivitys

Veljeni kertoi haluavansa uuden pipon. Novitalta oli joku aika sitten tullut taas uusi värisarja Seitsemään veljekseen. Ehdin jo heittää vyötteen roskiin, mutta olisikohan tämä nyt ollut Viidakkoa ja väriä kobra. Ohje oli helppo ja lopputulos on ihan kiva. Sellainen peruspipo. Ja tietenkin tupsun kera.


Malli: Classic Cuffed Hat
Lanka: 7 veljestä
Menekki: 100 g
Puikot: 4 mm pyöröpuikot




perjantai 11. joulukuuta 2015

Uusi matto

Viime helmikuussa tein Molla Millsin Virkkurikirjan ohjeella pitsimaton uuteen asuntooni. Maton raaka-aine ei ollut ihan parhaassa terässä, vaan se löytyi äitini vuosikymmeniä vanhasta matonkudevarastosta. Matto on ollut käytössä nyt melkein vuoden ajan ja alkaa näyttää kovasti kulahtaneelta. Pidin ohjeesta niin paljon, että päätin tehdä samalla ohjeella maton, mutta vaihdoin materiaalin trikookuteeseen. Ja tietenkin matto on taas valkoinen.

Trikookude oli sen verran aiemmin käyttämääni matonkudetta paksumpaa, että tästä matosta tuli isompi kuin edeltäjänsä. Ehdin jo miettiä, että tekisin tästä versiosta entistäkin isomman. Tuonkin maton käsitteleminen virkatessa oli aika hankalaa, joten hylkäsin idean isommasta matosta. Jos sille tulee pakottava tarve, niin voin sitten vaikka ostaa sen kaupasta.






Malli: Pitsimatto Molla Millsin Virkkurista
Lanka: Lankavan Venla -trikookude
Menekki: 1,4 kg
Koukku: 8






maanantai 7. joulukuuta 2015

Helmikukka-pinni

Hiuskoriste on tehty metallilankaan. Kukan keskusosa on tehty pyörittämällä lankaa itsensä ympäri ja laittamalla helmiä sopivin välimatkoin. Terälehdet on tehty pujottamalla pieniä helmiä vieri viereen metallilankaan, joka on sitten muotoiltu lehdiksi. Kukka on kiinnitetty hiuspinniin. Kukasta tuli melko painava, joten pinni ei sellaisenaan varmaan pysy hiuksissa, vaan vaatii napakan nutturan. Vielä kun tulisi sopiva juhlatilaisuus, jossa voisi testata hiuskoristeen käyttökelpoisuutta.






Syksyn korukurssi kansalaisopistossa oli todella mukava. Pohdinnassa on, että pitäisikö ilmoittautua kevään kurssille. Korujen tekeminen kurssilla on niin helppoa, kun materiaalia on valmiiksi hulppeasti tarjolla ja kaupan päällisenä tulee vielä opettajakin, jolta voi tarvittaessa kysyä neuvoa. Syksyn kurssilla tuli tehtyä useita kohtuullisen helppoja koruja. Tekisi mieli kokeilla tehdä joku isompi koru, esimerkiksi kaulakoru, jossa olisi helmiä useammassa langassa.