keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Nipsuvalaisin

Olen kerännyt tölkkinipsuja varmaankin jo kolmen vuoden verran. Tarkoituksenani oli tehdä nipsuista valaisin, mutta ensimmäisen epäonnisen yrityksen (ilman ohjetta) aiheuttamat traumat viivästyttivät uutta yritystä melko pitkään. Toinen ongelma oli se, etten oikein keksinyt asunnostani sellaista lampunpaikkaa, johon olisin voinut ripustaa tekemäni valaisimen. 






Nipsujen läpi tuleva valo muodostaa kattoon yllättävän hienon kuvion.
Malli: Kielo-varjostin, Tölkkidesign 2







Lampun runko on Ikeasta. Se on käytännössä vain johto sokeripalalla. Lampun kannassa on lisäksi kierteet varjostinta varten, joten itse tehdyn varjostimen sai napakasti kiinni.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Koruhommia ja tölkkinipsuja

Todella hauskaa päästä taas kohta askartelemaan helmistä koruja. Syksyiseltä kansalaisopiston korukurssilta sai yllättävän paljon irti. Tietenkin siinä tilanteessa, kun lähtötaso oli pitkälti pyöreä nolla, niin aika huono kurssi saisi olla etten oppisi mitään uutta. Kurssista innostuneena hain kirjastosta muutamia korukirjoja ja pyörähdin Helsingin reissulla Sinellissä ostamassa muutamia mieleisiäni helmiä.

Kirjastosta tarttui mukaan myös Tölkkidesign 2 -kirja. Siitä innostuneena kaivoin taas tölkkinipsuvarastoni esille.







Jos sitä vihdoinkin saisi askerreltua valmiiksi asti lampunvarjostimen eteisen lamppuun. Ainakin olen päässyt hyvään vauhtiin ja nipsujen käsittely tuntuu onnistuvan jo kohtuullisen vaivattomasti.

tiistai 19. tammikuuta 2016

Pikkuiset lapaset

Nalle-langan jämistä sai tehtyä pikkiriikkiset peukalottomat lapaset. Näillä pakkasilla rukkasten alle on varmasti hyvä pukea villaiset lapaset lisälämmikkeeksi.






Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Nalle
Menekki: vähän
Puikot: 3 mm sukkapuikot




sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kukkakoriste

Lähdin kaverilleni seuraneidiksi häämessuille. Siellä pääsi askastelemaan kukkakoristeita. Ohessa oma taidonnäytteeni, joka kuvien ottamiseen mennessä oli valitettavasti hieman kärsinyt pakkasesta. Kukkien terälehdet olivat hieman kipristyneet kylmän takia. Muutoin tekele oli säilynyt hyvinkin tukevana 6 h ajan.






Koriste tehtiin haavateipin päälle. Teipin pinta on tekstiilistä ja pohjassa on varsin tehokas liima, joka ei kuitenkaan ärsytä ihoa. Pohjalle liimattiin erityisella kukkaliimalla muratinlehtiä, joiden päälle sitten liimattiin erilaisia kukkia. Noin kymmenen minuutin kuivumisen jälkeen koriste oli niin tukeva, että sen saattoi kiinnittää. Toimii hyvin esim. kampauksessa, kunhan hiukset on alla tukevasti ja tasaisesti, tai vaikka miehelle  puvuntakin kaulukseen. Työpajaa ohjannut nainen kertoi, että koristeen voi tehdä juhlia edeltävänä päivänä, jos sen suihkuttaa kosteaksi, peittää muovilla ja laittaa jääkaappiin odottamaan. Pidempää säilytysaikaa kukat eivät kestä siisteinä.




lauantai 9. tammikuuta 2016

Jämälankojen kulutusta

Tein vähän joulusiivousta lankalaatikoihin ja kerin muutamia jämäkeriä pieniksi keriksi. Laatikoihin tuli kivasti tilaa. Tein pikkukeristä villasukat, joihin upposi hieman jämiä pois. Ulkoasu ei aivan ole tällä hetkellä kovin pop olevien Anelmaiset-sukkien veroinen. Jämälankoja keriessäni huomasin, että erilaisia harmaan sävyjä olisi varmasti isompaankin työhön, jos tekisinkin niistä pitkävartiset kirjoneulesukat. 

Näistä se lähti:


Tällaiset niistä tuli: