tiistai 19. huhtikuuta 2016

Uutta ovikoristetta

Edellinen ovikranssini käytännössä levisi pitkin pihaa. Olin avaamassa ulko-ovea, ja ripustuslenkki vain petti. Kranssi kiinni olleet havut ja helmet vierivät ympäristöön. Onneksi suurin osa helmistä löytyi, joten niitä pystyy vielä tulevaisuudessa hyödyntämään. En viitsinyt alkaa elvyttää talvista koristusta, kun kevät alkaa oikeasti vihdoin koittaa tälläkin leveyspiirillä. Virkattu kukka on sopiva lisä keväiseen kranssiin.






Kukka on googlailun tulos. En löytänyt äkkiseltään täydellistä virkatun kukan ohjetta. En nyt oikein tiedä onko tuokaan kovin täydellinen, mutta on se ainakin kukan näköinen ja riittävän iso kranssiin. Iso kukka on sen verran näyttävä, ettei tarvinnut tehdä kuin yksi kukka. Mietin, josko olisin tehnyt valkoisesta langasta toisen pienemmän kukan, mutta laiskuus iski ja päädyin virkkaamaan vain nauhan kranssin ympäri. Todennäköisesti toinen kukka olisi myös ollut vain liikaa.




sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Maalailua

Heppataulusta piti aluksi tulla naali talviasussa. Valkoisen sävyjen työstäminen osoittautui varsin haastavaksi, joten idea vaihtui aika totaalisesti. Päätin tehdä jotain sinistä, joka sopisi värin puolesta olohuoneen sisustukseen. Taas kerran googlesta löytyi hyviä ideoita hyödynnettäväksi. Haluaisin maalailla huomattavasti enemmän kuin mitä nyt ehdin. Olisi myös hienoa pystyä maalaamaan jossain muualla kuin olohuoneen sohvapöydällä. Tärpättipurkit ja avoimet maalituubit ovat ajoittain aika lähellä lattialle leviämistä, kun koira päättää viskoa lelujaan pöydälle. Isompia vahinkoja ei ole onneksi vielä sattunut.





lauantai 9. huhtikuuta 2016

Neidonkyyneleet

Vaikka ohje oli ei ollut loppujen lopuksi kovinkaan kummallinen, osoittautui sen seuraaminen kohtuullisen haasteelliseksi. Ensimmäisessä lapasessa keskimmäinen palmikko tuli heti alkuun tehtyä väärin, minkä seurauksena tein sitten koko lopunkin kuvion järjestäen väärin. Toisen lapasen aloitin ilman ohjetta oletuksella, että muka muistaisin miten ensimmäinen lapanen tehtiin. Ei ollut kovin hyvä idea. Mitenhän monta aavistuksen pieleen mennyttä projektia pitää tehdä ennen kuin opin noudattamaan orjallisesti ohjetta, jotta lopputulos olisi hieno. 







Heräteostoksena hankittu lanka tuntuu todella miellyttävältä. Toivottavasti se myös kestäisi käytössä.

Malli: Neidonkyynel Ulla-sivustolta
Lanka: quince&co tern (75 % villaa ja 25 % silkkiä)
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Menekki: 50 g






maanantai 4. huhtikuuta 2016

Virkattu kori




Malli: Neliökori Molla Millsin kirjasta Virkkuri - Muotoja ja pintoja
Lanka: Novitan Eco Cotton
Koukku: 3,5
Menekki: noin 70 g