maanantai 23. toukokuuta 2016

Inspiraatiota etsimässä

Jotenkin pää on lyönyt todella tyhjää, eikä millään ole ollut inspiraatiota tehdä yhtään mitään käsitöitä. Hain sitten kirjastosta suunnilleen niin paljon kirjoja, kuin jaksoin vain kantaa.






Päätin sitten aloittaa Muinosen ja Simolan Kaikki lähti lapasesta -kirjasta villapaidan, jossa on hauska pinta. Paita tulee lapselle, joten saan siihen hyvin uppoamaan vaaleanvihreää 7 veljestä, jolle en ole itse keksinyt oikein mitään käyttöä.




lauantai 14. toukokuuta 2016

Maljakko

Viherpeukalo juurruttaa vaihteeksi kultaköynnöksen oksaa, jonka nyysi työpaikan kahvihuoneesta. En ole ihan varma siitä onko lajike oikeasti todella vaalea, vai johtuuko hailu väri vain huonosta hoidosta. Oma kultaköynnökseni on hyvinkin vihreä. Tulisi vähän vaihtelua väriin, jos tuohonkin kasvaisi juuret. Niitä juuria odotellessa kasvi saa olla eineskastiketölkissä, joka on muutettu sisustukseen sopivaksi virkatulla päällisellä. 







torstai 5. toukokuuta 2016

Makrame-rannekoru

Tämä on varmaan ensimmäinen korukurssilla tehty rannekoru, jonka onnistuin tekemään oikean mittaiseksi. Miksi niistä tulee aina liian pitkiä? Koru on tehty solmimalla kuuteen koruvaijeriin merimiessolmuja ja pujottamalla väliin lasihelmiä ja kristalleja. Samalla tekniikalla on tullut tehtyä joskus ala-alasteikäisenä avaimenperiä, toki ilman noita helmiä.