maanantai 27. kesäkuuta 2016

Lapsen lenksupaita

Tämä raglanhihainen paita on yksinkertaisuudessaan hauska ja nopea neuloa. Kivoina tehosteina hihoissa ja selässä on neulottua kettinkiä. Ketju on kahdeksalla silmukalla tehtyä palmikkoa, lopputulos on vain tavallisesta palmikosta poikkeava.







Malli: Tomppo-paita kirjasta Kaikki lähti lapasesta (Muinonen ja Simola)
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 4 mm pyöröpuikko, apupuikko ja virkkuukoukku
Menekki: 200 g
Lisäksi yksi nappi kaulukseen.





torstai 23. kesäkuuta 2016

Peltisiä kukkapurkkeja

Koiranruokapurkit otettiin hyötykäyttöön. Vielä kun saisi loputkin purkit kiinnitettyä aitaan. Toiveena on, että krassit kasvaisivat köynnösmäisiksi ja näyttävän näköisiksi. Purkit on maalattu jämämaalilla, joka jäi yli viime kesän pöydänmaalausprojektista. Maali on siis Tikkurilan Miranolia, jonka pitäisi olla kestävää myös metallipinnoilla ja soveltua hyvin pihaolosuhteisiin.







sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Piiskan kunnostus

Muistan ostaneeni kyseisen raipan kymmenisen vuotta sitten. Se oli silloin mielestäni kallis, mutta kävin ratsastustunneilla ahkerasti ja toivoin raipan olevan kestävä. Markettipiiskat menivät nopeasti nuhjuisen näköisiksi. Tämä ostos on vuosien mittaan palvellut hyvin ja on edelleen käytössä. Kädensijan molemminpuolin olevat puiset osat ovat vain menettäneet väriään. Päätin siis maalata ne uudelleen. Katsotaan kestääkö maali käytössä.







Maalarinteippiä vähän suojaksi. Kyytipojaksi kuppi kahvia. 







Käytin maalina öljyväriä, joka on tarkoitettu taulujen maalaamiseen. Eiköhän se toimi raipan entisöinnissä ihan yhtä hyvin. Kuivumiseen meni vaan monta päivää.






Ja lopuksi mustaa kynsilakkaa kädensijan yläpäähän, josta musta maali oli kulunut pois.







Ei yhtään hullumman näköinen lopputulos.