tiistai 25. huhtikuuta 2017

Mahdollisimman helppo perusvillapaita

Tästä piti tulla jotain ihan muuta. Se joku muu päätyi lopulta roskiin, kun purkaminen oli liian työlästä. Kiva, että löytyi riittävän yksinkertainen ohje, jonka avulla pystyi tekemään itselleen mieluisan paidan. 

Malli: La grasse matinée, suunnitellut Anna Johanna
Lanka: Madama Tricote Merino Gold
Puikot: 3 mm pyöröpuikot ja sukkapuikot
Menekki: n. 350 g




perjantai 21. huhtikuuta 2017

Rekulle haalari

Äitini on jo parin vuoden ajan narissut siitä, miksi en ole saanut aikaiseksi hankkia koiralleni kurahaalaria. Lapinkoira kantaa turkissaan aika paljon hiekkaa sisälle tiettyinä vuodenaikoina. Itse olen laiskana tyytynyt vain imuroimaan lattioille varisseen hiekan, mutta kai hiekan kertymisen voisi estää pukemalla koiralle järjettömän näköisen haalarin. Yksi merkittävä kriteeri koirarodun valinnassa oli aikoinaan se, että en halua missään nimessä joutua pukemaan koiraani talvella, enkä oikeastaan muulloinkaan. Heijastinliivi on ainoa vaatekappale, jonka koirani on 7 vuoden elinikänään omistanut. Noh. Kirjastossa päädyin selailemaan sellaista kirjaa kuin Ompele koiralle (Tanja Nyholm). Koska en ole vähään aikaan ommellut mitään, niin jostain kumpusi inspiraatio tehdä sadehaalari koiralle. Tällainen siitä tuli ja koirani ei ole kovinkaan otettu uudesta vaatekappaleestaan.






Kirjan ohje oli mielestäni selkeä. Missään vaiheessa ei tarvinnut alkaa tulkitseman omin päin, että mitä ihmettä jokin kohta ohjeessa tarkoittaa. Omat mittailut koirasta eivät ihan menneet putkeet, joten jouduin tekemään vetoketjun molemminpuolin kaistaleet, jotta koira pystyi liikuttamaan etujalkojaan. Nyt puku on sopivan tilava, ja pienen alkukankeuden jälkeen koira suostuu liikkumaan kurapukuunsa puettuna.