maanantai 17. heinäkuuta 2017

Virkatut pesulaput

Katselin ensimmäisen kerran vastaavia lappusia pari vuotta sitten tädilläni. Idea jäi kypsymään. Olen aiemmin tehnyt bambulangasta tiskirättejä, jotka ovat toimineet ihan hyvin. Mielestäni tiskiräteistä on 60 asteen pesussa tullut raikkaan puhtaita, ja ne ovat taas kelvanneet uusiokäyttöön keittiöön. Näissä puhdistuslapuissa mietityttää, että miten ne kestevät toistuvaa kasvovedessä uittamista. Toisaalta niin minun ihonikin kestää, joten kai lankakin sen sietää. Käytössä sitten näkee. Tätini vinkkaamana ostin näille puhdistuslapuille pesupussin, jonne laitan suoriltaan aina käytetyn lapun. Niiden ei pitäisi imeytyä pyykkikoneen kitusiinkaan, kun ne ovat pesun ajan suljetussa pussissa.

Malli: Virkatut puhdistuslaput
Lanka: Novita Cotton Bamboo
Koukku: 3,5



maanantai 10. heinäkuuta 2017

Pieni pyykkipussi

Ompelin alelaarista eurolla löytyneestä tyynyliinasta itselleni pyykkipussin, jota voi kuskata mukana matkoilla. Tämä tuli oikeastaan tehtyä ihan tarpeeseen ennen reilun viikon mittaista kesäleiriä. Olen pidemmän aikaa ihaillut kangasväreillä tuunattuja vaatekappaleita, erityisesti kenkiä. Ostin Sinellistä pari tussia, jotka on tarkoitettu kankaalle piirtämiseen. Nyt tuli testattua niitäkin. Toivottavasti väri kestää pesua niin kuin lupailtiin. Tussien merkki on Fabricolor twin.





torstai 6. heinäkuuta 2017

"Mä olin kerran ..."

Suuruudenhullun partiolaisen palokärkisukat. Kiire meinasi tulla, mutta ehtivät onneksi luonto-osalle mukaan. Lintukuvion loin netistä löytämälläni ilmaisella sivustolla Free Pattern Wizardilla, jota olen aiemmin käyttänyt Trumppa-sukissa. Hyvin toimi tälläkin kertaa. Googlailin sopivan yksinkertaisen palokärkikuvan, jonka latasin sivulle. Valitsin sopivat silmukkamäärät ja värit. Sitten vain klikataan "Let´s see my pattern" ja sieltä tuli oikein toimiva malli.

Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Menekki: beigeä 150 g, mustaa 50 g ja hiukan punaista







tiistai 4. heinäkuuta 2017

Ovikranssiin turkoosia sävyä

Kranssiluovuus ei ole kukkinut pitkään aikaan. Tuo pitsinauha kuitenkin pisti silmään kaupassa ja se oli ihan pakko ostaa. Samalla reissulla tarttui mukaan turkoosia bambulankaa aivan jotain muuta työtä varten, mutta päätin silti virkata kukkasen kranssiin. Olkoot nyt syksyyn asti tuolla tavalla somistettuna. Ehkäpä syksyiset värit tuovat luovuutta paremmin esiin.