lauantai 12. elokuuta 2017

Vitivalkoisia lehtiä

Halusin neuloa jonkin valkoisen elementin makuuhuoneeseen. Jotenkin houkutteli tehdä pienehkö torkkupeitto, ei missään nimessä mitään 2 m x 2 m ikuisuusprojektia, vaan jotain, joka olisi mahdollista saada joskus valmiiksi asti. Löysin Ravelrystä ohjeen lehtikuvioiseen vauvanpeittoon. Mietin, että jos tuplaisin silmukkamäärän, niin siitähän saisi varmaan kivan pikkuviltin sängynpeitteen kaveriksi. Vaikka olin päättänyt olla tekemättä ikuisuusprojektia, niin sellainen tästäkin tuli. Innostusta kesti parin kerän verran. Sitten piti aina pitää puolen vuoden tauko ja tehdä vaihteeksi jotain muuta ennen kuin pystyi taas palaamaan tämän pariin. Mutta vihdoin, siinä se nyt on.

Langaksi valikoin puuvillasekoitteen siinä toivossa, ettei se heti nukkaantuisi kauheasti. Tämä on 55 % puuvillaa. Kyseinen lankamerkki on minulle uusi tuttavuus. Ostin sitä kokeeksi joku vuosi sitten Karnaluks-reissulla, koska väri ja langan paksuus olivat mielestäni hyvät, ja olihan se myös riittävän halpaa.

Malli: Leafy Baby Blanket by Leyla Alieva
Lanka: Alize Cotton Gold
Menekki: 700 g
Puikot: 4,5 mm pyöröpuikot, 120 cm





tiistai 8. elokuuta 2017

Kesäisiä kukkia

Tässä pakolliset kesäkukkakuvat. Kuviin on päässyt elokuun alussa kukkivat perennat ja kesäkukat.



Gladiolus 


Krassi


Kullero



Pelargonia


Petunia


Harakankello


Samettikukka


Lobelia


Daalia



sunnuntai 6. elokuuta 2017

Tyhjästä kahvipaketista kukkapurkki

Blogeja selaillessani törmäsin tällaiseen ohjeeseen Eilen tein -blogissa. Seuraava tyhjentynyt kahvipaketti päätyi koekappaleeksi. Hyödynsin tähän ostamiani kangastusseja. Sitten vaan ompelukoneella "ruukku" kasaan. 

Rankkasade oli kaatanut harankelloni nurmikolle, joten laitoin suojapussiin lasipurkin maljakoksi ja harakankellot siirtyivät leikkokukkina sisätiloihin.








tiistai 1. elokuuta 2017

Laturin johto

Lähtötilanne oli tällainen punainen USB-laturin johto, joka riiteli todella pahasti makuuhuoneen muutoin varsin valkoisen värin kanssa. Toista vuotta olen sitä katsellut ja miettinyt, että tuolle tarvitsee tehdä jotain. Sopivalla inspiraatiolla ja riittävän yksinkertaisella lomaan sopivalla tekniikalla siitä sitten tuli valkoinen.