torstai 30. marraskuuta 2017

Kierresukat

Sain tilauksen tehdä ohuet saapassukat. Selasin Ravelrystä mahdollisesti toteuttamiskelpoisia ohjeita. En löytänyt sopivaa, mutta sen sijaan löysin ohjeen näihin vähän erilaisiin sukkiin, joihin sain sopivasti taas kulutettua vähän jämälankoja. Sukat neulottiin tasona, kumpikin väri erikseen. Sukat ovat hauskan näköiset, mutta kyllä tuo sauma hieman painaa jalkapohjassa. Todennäköisesti käytössä se liiskaantuu hiljalleen huomaamattomaksi. Harkinnassa on tehdä samalla idealla pitkävartiset sukat. 








Malli: Hypercycloidin Pole Dance
Lanka: jämälankoja
Menekki: noin 80 g
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot






maanantai 27. marraskuuta 2017

Huomattavan vihreä aamutakki


En enää edes muista mistä vihreän aamutakin idea tuli. Olen haaveillut siitä jo useamman vuoden. Paremman puutteessa olen käyttänyt aamutakkina kuutisen vuotta sitten neulomaani jättikokoista turkoosia pitsineuletakkia, josta olen viime aikoina saanut negatiivista palautetta mukamas nukkavierun ulkomuodon vuoksi. Sattumalta kirjastossa käsityölehtiä selaillessa törmäsin kivaan kimonomaisen aamutakin/kylpytakin ohjeeseen, joka vaikutti ihan toteuttamiskelpoiselta. Ohje mukautui sen verran, että tein päällipinnan satiinista ja vuorin samettitrikoosta. Lisäksi päädyin kirjomaan muutamat koristeet ihan vain käyttääkseni pölyyntyviä kirjontalankoja. Kiiltävä satiini oli yllättävän vaikeaa valokuvata.

Malli: Oman idean mukaan mukailtuna ohjeesta Kylpytakki, Kotiliesi Käsityö 4/2017









Malli on mielestäni kiva, ehkä etukappaleet voisivat olla vähän leveämmät, jolloin takin saisi paremmin kiinni. Kankaan materiaali vaikuttaa tietenkin myös. Sileä satiini ei yhtään helpota asiaa. Tykästyin kuitenkin malliin sen verran, että suunnittelin jo tekeväni mökille pellavaisesta kankaasta kylpytakit samoilla kaavoilla.





maanantai 13. marraskuuta 2017

Villatakki syksyn väreissä

Tämän villatakin ohje on ollut jo useamman vuoden Ravelryn suosikkilistassa, mutta jostain syystä en ole saanut työtä aloitettua. Oikeastaan tämäkin työ alkoi vähän vahingossa. Tein lankavarastoon inventaariota ja löysin muutaman sata grammaa vaaleaa mohairia, josta ajattelin tehdä villatakin tai paidan. Lähdin kauppaan etsimään mohairille jotain kaveria, jotta paitaan tulisi vähän paksuutta. Kuinkas ollakaan, löysin ihanan vihreää Venla-lankaa ja kiinnostavan Novitan uutuuden, Elegian. Lopputuloksesta tuli verraten hyvä.






Malli: Mon petit gilet rayé, Isabelle Milleret
Lanka: Novitan Elegia ja Venla
Puikot: 3,5 mm pyöröpuikko ja sukkapuikot
Menekki: Elegiaa 150 g ja Venlaa 150 g







Löysin paikallisesta kangaskaupasta hauskan näköisiä nappeja. Ajattelin ensin ommella villatakkiin messinkiset tms. napit, mutta nämä ovat mukavan kevyet ja ihanan erilaiset. Välillä tekee ihan hyvää poiketa kivijalkakauppaan ketjumyymälöiden lisäksi.