perjantai 22. joulukuuta 2017

Lovikat

Islantilaisesta villatakista jäi yksi kerä valkoista hahtuvalankaa yli, joten lanka riitti juuri sopivasti Lapin lapasiin eli Lovikka-lapasiin. Oma kokemukseni aiemmin käytössä olleista Lovikoista on, että ne huopuvat aika nopeasti epäsiisteiksi. Islantilaista villaa on kehuttu kovasti. Ehkä se kestää käyttöä paremmin kuin suomenlampaan villa. 






Malli: Lovikka-lapaset oman muistin syövereistä
LankaÁlafosslopi
Menekki: 100 g
Puikot: 4 mm






keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Lasihimmeli

Kirjaston aulaan oli tuotu hylly jouluaiheisille kirjoille. Hyllyllä oli kovasti tyrkyllä Eila Kosken kirjoittama Himmelin harmonia -kirja. Hetken mielijohteesta lainasin sen. En edes muista olenko koskaan askarrellut himmeleitä, ehkä joskus ala-asteella. Kirjassa oli todella hienoja ohjeita. Hain Sinellistä olkia ja mukaan tarttui myös lasiputkia, joilla päädyin harjoittelemaan oktaedrin kokoamista. Solmujen piilottaminen osoittautui vaikeaksi. Olkihimmeliä työstäessäni solmujen piilottamisen lisäksi luulen tasamittaisten olkipätkien leikkaamisen olevan myös vaikeaa.





maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulun odotusta

Joku harrastusyhdistyksestämme keksi, että tehdään paikaillisiin joulumyyjäisiin käsitöitä myytäväksi. Pikaisella googlauksella löysimme pari toteuttamiskelpoista ideaa, joista oma suosikkini oli soodataikinasta tehdyt joulukuusen koristeet. Soodataikinan ohjeen löysin täältä. Nappasin muutaman soodapiparin omiin puuhasteluihini. Yksittäinen sydän päätyi ovikranssiin koristeeksi. 









torstai 14. joulukuuta 2017

Villaa Islannista

Kävinpä syksyllä Islannissa. Muutoin kallis maa, mutta paikallinen villalanka oli halpaa. Millä muullakaan sitä matkalaukkua täyttäisi. Lanka on myös aika kevyttä täytettä matkalaukkuun. Mielestäni villatakit ovat paljon monikäyttöisempiä kuin villapaidat. Nappilistan sijaan päätin oikaista ja ommella vetoketjun. Onhan se nappeja helpompi avata ja sulkea, mutta harmillisesti jäi vähän kuprulle. Olen silti liian laiska ratkomaan vetoketjua irti ja asettelemaan uudelleen. Ihan hyvin se toimii noinkin, ja on muuten lämmin.







Malli: Dalur, kirjasta Islantilaisia neuleita, toimittanut Védis Jónsdóttir
Lanka: Álafosslopi
Puikot: 6 mm pyöröpuikot ja sukkapuikot
Menekki: vaaleansinistä 400 g, tummansinistä 200 g, valkoista 100 g
Lisäksi vetoketju ja kanttinauhaa