torstai 11. tammikuuta 2018

Erilainen raitapipo

Olen lainannut Puikkomaisten kirjoja aikaisemminkin ja ihmetellyt värikkäitä ohjeita. En muista kuitenkaan koskaan tehneeni yhtään työtä kirjan ohjeilla. Tein taas inventaariota lankavarastoon ja totesin jämälankavuoren olevan ihan järjettömän kokoinen. Puikkomaisterin Pipokirjassa oli juuri sopiva melko neutraali, mutta kivalla tavalla erilainen pipo-ohje, johon kuvittelin hävittävänä jopa neljä jämälankakerää. Ei hävinnyt yhtään kerää kokonaan, mutta tuli tehtyä lauhemmille keleille sopiva pipo. Näillä pakkasilla meinaa päätä paleltaa.






Malli: Meiju Puikkomaisterin Pipokirjasta
Lanka: Ohuita jämälankoja
Menekki: yhteensä noin 80 g
Puikot: 3,5 mm pyöröpuikko





tiistai 9. tammikuuta 2018

Heijastinpipo

Joulun aikaan tuli veljeltä pyyntö päivittää pipo. Hän oli jostain kuullut villalangan ja heijastinlangan sekoituksesta. Ihmeen kaupalla olin muutama viikko sitten saanut äidiltäni pari kerää Schachenmayrin heijastavaa lankaa, joka näytti villan sijaan olevan sataprosenttista muovia. Olin ajetellut hautaavani langat jonnekin, koska en itse halua käyttää tekokuitulangasta neulottuja vaatteita tai asusteita. Ne vaan nyppääntyvät hetkessä epäsiisteiksi. Kuin tilauksesta sain hävitettyä langan veljelleni. Tuskin tuo on kovin lämmin pipo, mutta heijastinlanka on uskomattoman tehokasta.







Malli: Classic Cuffed Hat
Lanka: Schachenmayrin Lumio Fine
Menekki: 150g
Puikot: 3,5 mm pyöröpuikot




Salamalla otettu kuva ei täysin tuo esille langan heijastusvoimaa, mutta antaa se vähän suuntaa.


sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Uuden vuoden käsilaukku

Ostin uuden vuoden hääjuhliin tumman mekon ja mieleeni pälkähti askarrella tölkkinipsuista asusteeksi sopiva käsilaukku. Varastosta löytyi aika hyvä määrä kullanvärisiä nipsuja, mutta pakko oli parille kaverille ilmoittaa projektista, että ihan yksin ei tarvinnut alkaa työstää puuttuvia nipsuja. Äkkiseltään laskettuna nipsuja tarvittiin tähän iltalaukkuun 448 kpl. Lisäksi tarvittiin mustaa virkkauslankaa, vetoketju ja tekonahkaa vuoriin ja rannelenkkiin.

Visiota hain taas Tölkkidesign-kirjasta. Edellisestä nipsutyöstä on sen verran aikaa, että oli pakko selailla kirjaa löytääkseen sopivan virkkaustyylin. Jälkikäteen ajateltuna lopputulos olisi ollut siistimpi, jos olisin ommellut tekonahasta koko käsilaukun ja kiinnittänyt nipsukappaleet siihen. Onneksi laukusta tuli ihan käyttökelpoinen näinkin.