sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Maalia jakkaran pintaan

Heräteostin uteliaisuuttani purkillisen kalkkimaalia. Olen joskus aiemminkin tutkiskellut sitä askartelutarvikeliikkeessä, mutta ei ole tullut ostettua. Nyt olin etsimässä pitsinauhaa, mutta kun sitä ei löytynyt, ostin purkin maalia. Ajattelin maalaavani sillä käsittelemättömän puujakkaran, joka eteisessä kerää romua päälleen. 

Maalia oli todella mukava käsitellä. Se oli aika puuroista ja lopputulos on hyvin mattainen. Maalasin jakkaran kahteen kertaan, jotta pinnasta tuli tasainen ja peittävä. Maalia jäi vielä sen verran yli, että lopulla sai sudittua rottinkisen pyykkikorin valkeaksi. Sen verran huokoisen tuntuista maali kuitenkin on, että pinta ei varmasti kestä kovaa käyttöä.



Ennen: 




 Jälkeen:






tiistai 19. kesäkuuta 2018

Taas yksi neliökori

Edellinen kylpyhuoneen tavaroiden virkattu säilytyskori alkoi olla sen verran väljähtänyt, että teki mieli virkata uusi kori kylppärin hyllyyn. Kävin paikallisessa lankakaupassa ihmettelemässä tarjontaa ja päädyin kokeilemaan ensimmäistä kertaa ontelokudetta. Ihan mukava materiaali, mutta aika painava kannatella. Lankavan Mini tuntui kuitenkin kestävältä ja laadukkaalta, värikin oli mieluinen. Suositeltu koukun koko taisi olla hieman suurempi, mutta 5:n koukulla tuli sopivan napakkaa jälkeä.







Malli: omasta päästä
Lanka: Lankavan Mini-ontelokude
Koukku: 5
Menekki: noin 500 g