maanantai 30. heinäkuuta 2018

Hellekesän aamutakki

Satiinikankaasta aiemmin tekemäni aamutakki ei ollut kovin kestävä ratkaisu. Satiinikankaaseen alkoi nopeasti tulla lankapakoja kuivien käsien ja jalkapohjien ansiosta. 5-6/2018 Suuressa Käsityölehdessä oli kivan näköinen aamutakki, joka oli tehty hamppukankaasta. En jaksanut alkaa etsiä hamppua, vaan vaihdoin kankaan suoriltaan pehmeäksi pellavakankaaksi. Parissa illassa työpäivän jälkeen tuli ommeltua, eli todella nopeasti tuli valmista. Nyt kesälomalle ja hellekelillä mökillä aamutakki toimii oikein mainiosti kylpytakkina.

Pellavakangasta jäi melko paljon yli. Ostin sitä reilusti siinä pelossa, että kangas kutistuu. Pesin sen ennen kankaiden leikkaamista. Ei se kovasti kutistunut. Täytyy kehittää lopulle kankaalle joku käyttötarkoitus. Pellavakangas on niin mukavan tuntuista, että vähintään siitä joutaa ommella astiapyyhkeitä tai laudeliinan.





Iltaisella saunan jälkeen oli aivan upea auringonlasku.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Palmikkoneule

Muutaman vastoinkäymisen jälkeen vihdoin valmis. Näin sitä talven aikana kertynyttä keskeneräisten neuleiden sumaa saa heinäkuun helteellä purettua.







Malli: Raglan Sleeve Pullover syksy 2013 Designer Knitting -lehdestä
Lanka: Novitan Venla
Puikot: 3 mm pyöröpuikot ja sukkapuikot
Menekki: 300 g




lauantai 14. heinäkuuta 2018

Kirjailtu pussi

Kylläpä oli mukavaa pitkästä aikaa kirjailla. Tuo oli riittävän pienikokoinen työ, että kuvan sai kohtuullisessa ajassa valmiiksikin. Jälki on vähän mitä sattuu. Säännöllisempi harjoittelu parantaisi varmasti laatua. Langatkin olivat sekalainen lajitelma erilaisia kirjontalankoja ja ompelulankoja. Lopputulos olisi varmasti nätimpi silloinkin, kun käyttäisi saman paksuisia lankoja. Nyt melkein jokainen väri on eripaksuinen.





tiistai 3. heinäkuuta 2018

Kesämekko

Oikeastaan lähdin kirjastoon selailemaan käsityölehtiä etsiäkseni kaavat kylpytakkiin. Suunnittelin ompelevani sellaisen pellavakankaasta. Tietenkin kaikki lehdet olivat täynnä kesämekkojen kaavoja. Tuli välitön tarve ommella uusi mekko.

Valitsin 6/2018 Burda-lehdestä ohjeen nro. 101. Siinä oli mielestäni kivoja yksityiskohtia, mutta mekko vaikutti kuitenkin perushelpolta. Saisin sen siis joskus jopa valmiiksi. Kangas on puuvilla-elastaanisekoitetta, sopivan napakkaa, mutta joustaa silti hieman. Kerrankin olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Vielä kun saisi ommeltua sen kylpytakin, jonka alun perin ajattelin tehdä.




sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Neula ja lankaa

Kesäisellä kelillä houkuttaa työstää jotain muutakin kuin villalankaa. Kaivelin esiin aikoja sitten räpsästyn kuvan, jonka lähdettä en ole huolimattomuuttani kirjoittanut ylös. Tulkitsin sen esittävän ehkä jotain kärhön kukkaa. Saa nähdä mitä tästä tulee, vai tuleeko siitä mitään.