keskiviikko 29. elokuuta 2018

Raitasukat

Jämälankaurakka jatkuu tällä kertaa hieman hillitymmällä kuosilla eli ihan vain raidalla. Turkoosin sininen sekä vihreä lanka ovat Novitan Venlaa. Se on tällä hetkellä Novitan langoista ehdoton suosikkini. Sävymaailma on ihanan murrettu, sekä lanka on juuri sopivan ohutta sukkiin ja villapaitoihin. Jämälankoja on edelleen vaikka kuinka paljon, mutta taidan silti tehdä seuraavaksi jotain muuta kuin sukkia. 





lauantai 25. elokuuta 2018

Jämiä, jämiä

Käynnissä on ollut epätoivoinen yritys vähentää jämälankavarastoa. Löysin kirjaston hyllyjä tonkiessani sukkakirjan, jossa oli todella toimivan näköisiä malleja jämälankojen käyttämiseen (Suuri Sukkakirja, Jorid Linvik). Ei muuta kuin sukkapuikot kilisemään.






Sukkia tuli neulottua parin kesälomaviikon aikana kolme paria eli lankavarasto pieneni vähintäänkin hieman. Mitään silmämääräisesti havaittavaa pienentymistä lankojen määrässä ei valitettavasti ole. Täytyy vielä jatkaa. 



Malli: Pohjoismaiset sukat




Malli: Neulekerhon suosikki aikuisille




Malli: Ruutusukat




sunnuntai 12. elokuuta 2018

Pellavan jämistä muutama leivinliina

Pellavaisesta aamutakista jäi yli kangasta. Koska kangas oli niin mukavan tuntuista ja yksinkertaisuudessaan nätin näköistä, päädyin ompelemaan siitä muutaman astiapyyhkeen/leivinliinan. Kaivelin kangastussit myös käyttöön ja piirtelin asiaan kuuluvasti kuppikakun liinaan koristeeksi. Muut jäivät vielä ilman kuosia.