torstai 29. marraskuuta 2018

Joulukranssi

Vaikka vuodesta toiseeen tuntuu siltä, että en oikein ole jouluihminen, niin jouluisten koristeiden tekeminen on kaikesta huolimatta aina yhtä hauskaa. Tässä tämän vuoden tekele oveen. Käytin savisia piparikoristeita, piparimuotteja, kanelitankoja ja tähtianiksia.




sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Orvokki

Heräteostin vuosien tauon jälkeen kanavapistotyön. Tein joskus aikoinaan kyllästymiseen asti kanavatöitä. Mitta tuli kuitenkin täyteen ja valmiiksi painettujen pohjien kuvat alkoivat näyttää jotenkin teennäisiltä. Paikallisessa Taito-shopissa oli myynnissä paria erilaista Ebba Masalinin opetustaulusta tehtyä kanavatyöpakettia. Siihen kuului painettu pohja ja langat. Valitsin orvokkiaiheisen taulun.




sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Vihreä mohairhuivi

Tämä epäsymmetrisen mallinen pitsihuivi on kivaa vaihtelua perinteisille tasakanttisille kolmiohuiveille. Langan loppuessa huivi näytti ihan hyvän kokoiselta, mutta päättelyn jälkeen totesin, että käytännössä huivi taitaa tarvita soljen kiinnittämistä varten. Kun vain toinen reuna on kapeneva, on huivin solmiminen hieman vaikeaa. Pörröinen vihreä mohairi on aika arkisen näköistä. Jos samalla mallilla tekisi huivin käyttäen jotain hienostuneempaa lankaa, tulisi tästä mainio juhlapuvun asuste. Tämä tekele päätyy sen sijaan tuonne sateiseen syyssäähän.

Malli: Usvametsä Pirjo Iivosen kirjasta Unelmien huivit
Lanka: BBB Brigitte
Puikot: 3 mm pyöröpuikot
Menekki: 100 g