sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Huopapalloja

Pääsiäisen myötä kertyi muutama yllätysmunan kapseli. Niistä pystyy askartelemaan huovutuskoneita! Pari reikää saksilla kapseliin, villaa sisälle, kapselit pyykkipussiin ja koneeseen pyörimään. Pyörittelin pallot kahteen kertaan koneessa, yhdellä pesulla ne eivät huopuneet mielestäni riittävästi. Näistä saattaa tulla vaikka pannunalunen.







sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Edustusneule

Tämän villatakin piti olla vastaisku toistuvasti muotopuolille ja huonosti istuville villapaidoille. Tein oikein mallitilkunkin. Olen kaivannut pitkään siistiä mustaa neuletakkia, joka sopisi suunnilleen kaikkien siistien vaatteideni kaveriksi, kun pitää lähteä jonnekin edustamaan ja laittaa lämmikkeeksi jotain pitkähihaista päälle.



Musta neule näyttää kuvissa mustalta neuleelta


Malli: Jakku (36) lehdestä Kotiliesi Käsityö 8/2018
Lanka: Madame Tricote Parisin Merino Gold
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Menekki: 280 g
Lisäksi nappeja






perjantai 12. huhtikuuta 2019

Sormet mullassa

Auringonpaiste on saanut odottamaan jo kesää. Sen vuoksi täytyi ehdottomasti perustaa taimitarha olohuoneen nurkkaan. Kasvamassa on kahta erilaista samettikukkaa, kahta erilaista krassia, mustasilmäsusannaa, kelloköynnöstä ja laventelia. Kaikki ovat itäneet ihan kohtuullisen hyvin. Vielä kun ne pysyisivät kesään asti hengissä.