keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Trumppa-sukat

Aloittelevana motoristina olen tarvinnut viime ajokauden aikana jatkuvasti apua pyörään ja ajamiseen liittyvissä asioissa. Onneksi on luottokaveri, jonka raaskii vaikka herättää viikonloppuaamuna, jos ei vaan saa pyörää käyntiin. Kiitoksena hänelle päätin neuloa teemaan sopivat villasukat. Kuulemma edelliset hänelle tekemäni villasukat ovat niin hienot ettei niitä voi käyttää. Toivottavasti näille sukille löytyy käyttöä.




Jouduin pähkäilemään aika kauan tuon Triumph-logon kanssa. Alunperin halusin neuloa sen vaakatasossa sukan varteen, mutten millään saanut muokattua logoa sopivan pienelle silmukkamäärälle. Sitten päätin neuloa tekstin pystyyn sukan varteen, mutta jälki ei miellyttänyt silmääni. Teksti halusi koko ajan mennä jotenkin ryttyyn. Lopulta päädyin neulomaan kokonaan mustat sukat ja kirjailemaan logon valmiiseen sukkaan. Lopputulos on varsin hyvä, vaikka hieman epäilytti miten hyvin valkoinen lanka peittää pohjalla olevan mustan. Kuvion kirjominen silmukoita jäljitellen neulalla ja langalla oli myös huomattavasti kivuttomampaa, kuin kuvion neulominen kirjoneuleena. 







Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot
Menekki: 150 g mustaa, 25 g valkoista




Seuraava joululahja taitaa olla äidille neulottu pipo, jota hän on toivonut jo syksystä asti. On vaan ollut niin paljon muuta neulottavaa, etten ole ehtinyt tehdä sitä pipoa. Mallin pitäisi olla sama, kuin pari vuotta sitten tekemässäni pipossa, jonka ohjetta minulla ei tietenkään enää ole. Ei muuta kun vanhasta piposta laskemaan silmukoita. Onnistuin kaivamaan Ravelrystä samaisen pipon ohjeen, mutta se on harmittavasti maksullinen. Muistaakseni tein pipon aikanaan kirjaston kirjasta löytyneen ohjeen mukaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti