sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Sateenkaarisukat

"Ootko menossa pride-kulkueeseen?", kysyi kaverini, kun näki sukkaprojektini. "Ainakin löydät jalkasi", tuumasi toinen. Kyseessä on siis juhannussukat neonvärein varustetusta villalangasta, jonka ostin heräteostoksena Tallinnan Karnaluksista. Sateisena jussina sai neulottua melkein kokonaan sukkaparin. Lankaa taisi jäädä nilkkasukista vielä sen verran, että lopusta saisi neulottua myssyn.






Malli: perussukat omasta päästä
Lanka: Schachenmayr Regia Fluormania Color
Menekki: 60 g
Puikot: 3 mm





perjantai 12. kesäkuuta 2015

Ajatuksia ja kesäkukkia

Muutama huonekalu lisää hiottavaksi ja maalattavaksi. Jakkarasta tulee luultavasti vaalea. Tuolit päätyvät pihalle. Niiden pintaan tulee vihertävää maalia. Pöydän maalauksesta jäi tippa vihreää maalia yli, mutta se ei millään riitä. Voisi olla ihan hauskan näköistä, jos tuolien sävy ei olisikaan täysin sama kuin pöydässä.







Pyörähdin tänään tutustumassa paikalliseen puutarhamyymälään. Eihän sieltä tyhjin käsin voinut kotiin lähteä. Tomaatteja en edelleenkään uskaltanut ostaa, kun kesää ei tunnu edelleenkään kuuluvan. Ja juhannukseen on enää viikko aikaa.








Äiti lahjoitti aikamoisen määrän erilaisia perennoja minulle. Pistokkaat ovat aika pieniä ja mitäänsanomattoman näköisiä. Todennäköisesti menee pari vuotta ennen kuin ne ovat edustavan kokoisia ja kukkivat kunnolla. Jotenkin hölmöä istutella niitä kukkapenkkiin. Kukkapenkkiä on pihallani todella vähän ja nyt niissä on sikin sokin erilaisia kasveja. Ehkä täytyy jossain vaiheessa perustaa uusi kukkapenkki ja siirtää perennoja siihen.

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Pinkki käsilaukku

Tallinnan reissulla ostin heräteostoksena pirteän pinkkiä puuvillalankaa. Ajattelin, että siitähän saa virkattua kivan kesäisen käsilaukun. Malliin sain inspiraatiota Molla Millsin Triforce-laukusta.





Malli: omasta päästä
Lanka: Madame Tricote Camilla
Menekki: 100 g
Koukku: 3,5





Lisäksi tarvittiin vuorikangasta, vetoketju ja olkahihnaa varten mustaa puuvillalankaa. Olkahihnasta oli ties millaisia visioita, joista mikään ei tuntunut millään toimivan. Roskiin vaan. Puuvillasta virkattu hihna ei ole kovin sievä ja jotenkin se on vähän venkuran mallinen. Täytyy vaan nyt sietää sitä, kun en mitään parempaakaan saanut aikaiseksi. Varmaan siistein versio olisi tullut, jos olisin raaskinut ostaa leveää nahkanyöriä ja siihen metalliset lenkit ja niitit. Ehkä seuraavaan laukkuun sitten.

torstai 4. kesäkuuta 2015

Pöydän tuunaus vol. 3

Nyt alkaa takapihallakin näyttää jo kesäiseltä. Muutamat perennat on kaivettu maahan ja kesäkukkia ostettu tuomaan väriä. Terassin pöytäkin sai lopulta uuden pinnan. Tarkemmin katseltuani pöytää tässä projektin aikana huomasin, että pöytä taitaa alkaa vetää viimeisiään. Alunperin pöydän on nikkaroinut ukkini, joka on antanut pöydän isälleni hänen muuttaessaan pois kotoa. Minä perin (otin) pöydän parvekkeen pöydäksi kun itse muutin pois kotoa. Vielä tässä muutossa halusin pöydän mukaani, mutta matka taisi olla pöydän viimeinen. Pöytätaso on aika pahasti kuprulla ja kaikki jalat alkavat olla melko lahoja. On se ainakin hetkellisesti elvytettyä.

Pöytä muutama vuosi sitten:



Pöydän uusi väritys:





Rapsuttelin enimmät irtoavat maalit pois ja vähän hioin pintaa karkeammaksi. Maali on Tikkurilan Miranol, sävyltään aaloe. Puu tuntui imevän maalia ihan järjettömästi. Maalasin pöydän kolmeen kertaan ja siihen kului maalia melkein litran verran. Pöytä ei kuitenkaan ole mielestäni kovin iso. Täytyy jostain vielä keksiä pihalle pari tuolia.







Kun saisi pihakalusteet askarreltua käyttökuntoon, niin voisi ostaa vielä muutamat kesäkukat lisää. Joku amppelitomaatti olisi myös kiva lisä pihalle.






maanantai 1. kesäkuuta 2015

Virkattu merimieskassi

Varsin helppoa ja turhauttavan työlästä, jotenkin kuvittelin äkkiä virkkaavani ketjusilmukoista ja pitkistä pylväistä koostuvan verkkokassin. Siihen kuluikin lopulta aikaa toista kuukautta, koska työ oli niin yksitoikkoista, että samaan aikaan tuli tehtyä useampaakin työtä mielen virkistämiseksi.








Malli: Merimieskassi by Molla Mills
Lanka: Novita kotiväki, harmaata ja vähän mustaa
Menekki: 100 g
Koukku: 3

Nyt on sitten eteiseen sopiva säilytyspussi ostoskasseja varten.