perjantai 25. maaliskuuta 2016

Nipsukorviksia

Tässä muutamia tölkkinipsuista tehtyjä korvakoruja. Ohjeet ovat Tölkkidesign 2 -kirjasta. Nyt vaan pitäisi keksiä jostain lisää luovuuttaa ja miettiä millaisia erilaisia koruja tölkkinipsuista voisi tehdä. Suunnittelin tekeväni rannekorun, mutta sitä varten pitäisi ehtiä vielä askartelutarvikekauppaan hakemaan helmiä ja joustavaa nauhaa.




Vihreät nipsut ovat ihan alunperin vihreät. Useampikin kaveri on kysynyt, millä olen värjännyt nuo nipsut. Pitäisi varmaan kokeilla miten tasaisesti esim. kynsilakan saisi levittymään ja pysyykö se kiinni nipsun pinnassa.






keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kevyt kaulakoru helmistä

Vierastan raskaita puuhelmistä tehtyjä kaulakoruja. Uskon niiden olevan painon lisäksi epämiellyttäviä siksikin, että isot helmet ovat jotenkin kömpelöitä käyttää. Ennakkoluuloni saattavat toki olla virheellisiä. 

Halusin kuitenkin tehdä korukurssilla jonkun helmikaulakorun, joten päädyin tällaiseen kevennettyyn versioon, jossa on pirteän punaisia puu- ja lasihelmiä, sekä metallilenkkejä viemässä enintä painoa pois. Ihan hyvä idea lukuun ottamatta sitä seikkaa, että amatööri kun on, metallilenkkien sulkeminen tiiviisti ei ihan onnistunut. Ketjussa ei ole lainkaan lukkoa, mutta se on kyllä pujotettavissa pään yli. Hiukset vaan meinaavat tarttua lenkkeihin kiinni.






Seuraavaksi pitäisi askarrella korvakoruja tölkkinipsuista. Lupasin tehdä sellaiset ystävälleni, joka innostui kovasti ideasta. Löysin ihan hyvän näköisiä ohjeita Tölkkidesign 2 -kirjasta.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Puhelinpussi

Olen ostanut Molla Millsin ensimmäisen Virkkuri-kirjan joku vuosi sitten ja pari ohjetta on testattu mielestäni hyvin tuloksin. Huomasin kirjakaupassa uusimman Virkkuri-kirjan, Muotoja ja pintoja. Seuraavaksi ajattelin kokeilla uudesta kirjasta jotain geometrista kuviota. Kirjassa on ainakin hauska kuutioita jäljittelevä optinen kuosi. Optiset kuosit vaativat todennäköisesti kännykkäpussia isomman pinnan, jotta kuosin idea tulee näkyviin. 

Tämä puhelinpussi on tehty ensimmäisen Virkkuri-kirjan ohjeen mukaan. 








Malli: Puhelinpussi by Molla Mills
Lanka: Novitan Eco Cotton
Koukku: 3
Menekki: vajaa 50 g




sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Rikke ja takki

Rikke-pipo on näkynyt viime aikoina parissakin blogissa. Ensin huomasin myssyn nupu nupun blogissa. Ihastelin pipon kivaa persikkaisen oranssia sävyä, ja lisäsin ohjeen muiden ideoiden joukkoon Ravelryn suosikkeihin. Kun samainen myssy tuli joku viikko myöhemmin vastaan Brisingamenin blogissa, niin päätin itsekin tehdä oman myssyn.

Malli: Rikke Hat by Sarah Young
Lanka: Vuorelman Veto
Puikot: 3 mm ja 4,5 mm
Menekki: 60 g






Ohje on hyvinkin yksinkertainen. Malli sopii mielestäni ihan aloittelijallekin. Myssyn laen kavensin kuitenkin ohjeesta poiketen nopeammin. Luultavasti ohjeen kavennukset olisivat tuoneet aika samanlaisen lopputuloksen.






Samoihin aikoihin tuli vihdoin korjattua villakangastakin vuori. Tykkään kyseisen takin mallista todella paljon ja harmitti kovasti, kun huomasin takin vuorin ratkeavan käytännössä jokaisesta saumasta. Kertaalleen syksyllä paikkailin käsin ommellen pahimpia vaurioita, mutta talven aikana takki on ollut varsin käyttökelvoton. Suurin este on ollut se, etten ole saanut aikaiseksi ostaa vuorikangasta, jotta voisin ommella sen uuden vuorin. Kun vihdoin sain sen kankaan hankittua, niin nopeastihan sen ompeli kokoon. Edellisesta takin ompelusta on vierähtänyt noin 12 vuotta, joten hieman piti miettiä, mitenkäs päin se vuori piti asetella, jotta saumat jäävät lopputuloksessa sisäpuolelle. Aikataulullisista ongelmista johtuen tein takkia kahtena myöhäisiltana ja väsymyksen takia pää löi kovasti tyhjää kankaita asetellessa. Lopulta hihojen saumat tikkasin hihansuiden päältä, kun en saanut millään niitä aseteltua nätisti nurinpäin, jotta olisin saanut ompeleet piiloon. Myös helman ompelussa tapahtui jotain ihmeellistä, mutta onneksi lopputulos on kaikesta huolimatta ihan käyttökelpoinen.