sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Rikke ja takki

Rikke-pipo on näkynyt viime aikoina parissakin blogissa. Ensin huomasin myssyn nupu nupun blogissa. Ihastelin pipon kivaa persikkaisen oranssia sävyä, ja lisäsin ohjeen muiden ideoiden joukkoon Ravelryn suosikkeihin. Kun samainen myssy tuli joku viikko myöhemmin vastaan Brisingamenin blogissa, niin päätin itsekin tehdä oman myssyn.

Malli: Rikke Hat by Sarah Young
Lanka: Vuorelman Veto
Puikot: 3 mm ja 4,5 mm
Menekki: 60 g






Ohje on hyvinkin yksinkertainen. Malli sopii mielestäni ihan aloittelijallekin. Myssyn laen kavensin kuitenkin ohjeesta poiketen nopeammin. Luultavasti ohjeen kavennukset olisivat tuoneet aika samanlaisen lopputuloksen.






Samoihin aikoihin tuli vihdoin korjattua villakangastakin vuori. Tykkään kyseisen takin mallista todella paljon ja harmitti kovasti, kun huomasin takin vuorin ratkeavan käytännössä jokaisesta saumasta. Kertaalleen syksyllä paikkailin käsin ommellen pahimpia vaurioita, mutta talven aikana takki on ollut varsin käyttökelvoton. Suurin este on ollut se, etten ole saanut aikaiseksi ostaa vuorikangasta, jotta voisin ommella sen uuden vuorin. Kun vihdoin sain sen kankaan hankittua, niin nopeastihan sen ompeli kokoon. Edellisesta takin ompelusta on vierähtänyt noin 12 vuotta, joten hieman piti miettiä, mitenkäs päin se vuori piti asetella, jotta saumat jäävät lopputuloksessa sisäpuolelle. Aikataulullisista ongelmista johtuen tein takkia kahtena myöhäisiltana ja väsymyksen takia pää löi kovasti tyhjää kankaita asetellessa. Lopulta hihojen saumat tikkasin hihansuiden päältä, kun en saanut millään niitä aseteltua nätisti nurinpäin, jotta olisin saanut ompeleet piiloon. Myös helman ompelussa tapahtui jotain ihmeellistä, mutta onneksi lopputulos on kaikesta huolimatta ihan käyttökelpoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti