keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Hajotusvillatakki

Eihän siinä mennyt kuin reilu 3 kuukautta. Onneksi se nyt on valmis, alkoi jo hiljalleen kyllästyttää. Kaiken lisäksi lopputuloksesta tuli vielä kohtalaisen onnistunut. Takki istuu yllättävän hyvin, vaikka mitään varsinaisia mittoja en jaksanut ottaa työtä suunnitellessani. Mallailin vain edistyviä kappaleita satunnaisesti tuolin karmilla roikkuvaan paitaan. Epäonnistumisen riski oli siis melko suuri laiskuuteni vuoksi, joten olen tyytyväinen lopputulokseen.




En ollut aikaisemmin leikannut neuletta, joten leikkaaminen jännitti aika paljon. Ajattelin ensin päätellä käsin leikkauskohdan, mutta muutaman piston jälkeen nostin ompelukoneen pöydälle. Pelkäsin hieman, että ompelukone vetää neuleen koneistoonsa, mutta nätistihän se siksakkasi villaneulosta. Toivottavasti päättelyt ovat riittävät ja saumat kestävät käytössä.




Ostin Tallinnasta napit takkiin. Ajattelin, että puiset napit olisi kivat. Noh, ihan väärän värisethän ne oli, kun kotona mallalin nappeja neuleeseen. Jostain tuli mieleen, että puiset napit voi varmaan maalata. Onneksi on tullut harrastettua taulujen maalailua ja sopivan sävyinen öljymaali löytyi omien maalien joukosta. Varmaan saan laiskuudestani kärsiä, kun en jaksanut hioa nappien pintaa karkeaksi. Mutta hyvällä tuurilla maali pysyy napeissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti