keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Jännä villapaita

Yritin auttaa ystävääni löytämään löysän, kenties kimonohihaisen, villapaidan ohjeen. Päädyin selailemaan kaupassa brittiläisiä käsityölehtiä. Käteen tarttui Designer Knitting -lehden syksyn numero, josta löysin käyttökelpoisen ohjeen ystävälleni, mutta myös aivan ihanan epäsymmetrisen palmikkovillapaidan ohjeen itselleni. Ohje oli voittanut lehden järjestämän suunnittelukilpailun. 




Aivan ihanaa neuloa paksulla langalla vain yhdellä kerällä kerrallaan ja isoilla puikoilla. Työ etenee niin uskomattoman nopeasti verrattuna hajotusvillatakkiini. Täytyy kyllä kehua ohjetta, sillä kerrankin on suunniteltu sellaiset palmikkokuviot, että kaikissa kolmessa palmikossa on yhtä monta kerrosta. Kuvion seuraaminen on huomattavasti helpompaa, kun ei tarvitse pitää lukua kolmesta eri palmikosta.




Tilausvillasukat ovat olleet hyvän tovin paussilla. Työn eteneminen kärsii taas laiskuuteni aiheuttamasta turhautumisesta. En ottanut mitään mittoja sukkien saajan jalasta. Olen nyt purkanut varren kahdesti, kun sukka ei ole ollut sopiva. Ehkä kolmas kerta toden sanoo. 

1 kommentti: