maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pöydän tuunaus vol. 1

Muuttokuormassani uuteen asuntoon päätyi kaikkiaan kolme pöytää, jotka vaativat hieman laittamista. Ensimmäisenä työn alle pääsi äitini vanha pienehkö puinen pöytä. Siinä oli ennestään reippaasti kulunut väritön lakka, jota oli jo jonkin verran rapsuteltu pois. Pidin pöydän kirjavasta pinnasta, enkä siksi halunnut hioa kaikkea lakkaa pois. Makuuhuoneen valkeisiin väreihin sopien valitsin pöytään valkolakan. Lakkasin pöydän kahteen kertaan, jolloin pinnasta tuli selkeästi valkea, mutta pöydän vanha väritys kuulsi kivasti edelleen läpi.

Kuva ennen lakkausta:




Lakkauksen jälkeen:

 



Kunhan saan maalia ostettua, niin seuraavaksi uutta pintaa saa ystäväni itse tekemä sohvapöytä. Siinä on ollut melkein musta petsaus ja lakka. Hiomakoneella sai lakan helposti irti, mutta mustaa petsiä on edelleen reippaasti jäljellä. Maalikauppias vakuutti, että vaikka maalaisin pöydän valkoiseksi, kahdella käsittelykerralla musta väri jää varmasti piiloon. Uskotaan siis ammattilaista. Valkoisen värin sijaan olen miettinyt vaaleaa nuden/hiekan väriä.









Kolmas pöytä on ukkini tekemä puupöytä, joka on ollut minulla parvekkeella sään armoilla. Viitisen vuotta sitten laitettu maali on lohkeillut pahasti. Täytyy vielä mietiskellä, mikä olisi hyvä väri pöydälle. Terassikelitkään ei vielä ole ihan parhaimmillaan, paitsi kohtahan se vappu jo tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti