keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pöydän tuunaus vol. 2

Olohuoneen pöytä sai vihdoinkin uutta väriä pintaan. Aloin jo tottua puoliksi hiottuun mustaan petsipintaan, mutta onneksi vaalea pöytä näyttää oikeasti hyvältä. Vaalea väri sointuu kivasti olohuoneen muihin kalusteisiin. Unohdin tyystin ottaa pöydästä kunnollisen kuvan ennen maalaamista. Tässä nyt kuitenkin tuollainen muuten vain räpsäisty kuva, joka antaa viittaa pöydän alkuperäisestä väristä. Tuossa vaiheessa pöydästä on jo hiottu lakka ja hieman petsiä pois.





Ja maalauksen jälkeen:









Maaliksi valikoitui Tikkurilan Helmi-kalustemaali, joka on puolihimmeä vesiohenteinen maali. Maalasin ensin kaksi kerrosta ohennetulla maalilla. Pohjan tumma väri paistoi mielestäni niin paljon läpi, että päädyin lopulta maalaamaan kolmannen kerran suoraan maalipurkista.







Sitten olisi vielä terassin pöytä huollettavana. Tekisi mieli säästää ja käyttää olkkarin pöydästä jäänyt maali hyödyksi. Ulkokäytössä oleva pöytä vaan vaatisi varmasti oikeasti jotain kestävämpää maalia kuin sisäkäyttöön tarkoitettua kalustemaalia. Täytyy vielä pohtia asiaa. Luulen, että joka tapauksessa maalaan pöydän jollain vaalealla maalilla ja sitten maalailen pintaan joidenkin kasvien kuvia, joko värien kera tai sitten ihan vain siluetteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti