tiistai 7. heinäkuuta 2015

Palmikkomatto

Törmäsin tähän matto-ohjeeseen jo talvella selaillessani tätini käsityökirjoja. Ohje on Jonna Hietalan kirjoittamassa Kerällä-kirjassa. Päätin jos silloin, että tuollaisen maton haluan joskus eteiseeni. Tallinnan reissulta tarttui lopulta matkaan lankoja palmikkomattoa varten. Hyödynsin myös värimaailmaltaan mattoon sopivia jämälankoja työhön.

Tavallaan maton tekeminen oli todella hauskaa, kun ei tarvinnut kuin letittää pitkiä lankanippuja. Toisaalta letittäminen oli ajoittain todella rasittavaa, koska langat tahtoivat mennä helposti solmuun. Palmikkojen ompeleminen toisiinsa kiinni ei myöskään ollut kovin herkkua. Maton koostumus on aika monipuolinen, toivottavasti se kestäisi käyttöä, eikä heti lähtisi purkautumaan. Suurin osa langoista on puuvillaa, jonka oletan lopputuloksen olevan melko kestävää.







Malli: Palmikkomatto by Jonna Hietala
Lanka: Novita Hanko 100 g, Rico Desing Loopy 600 g, Schoeller Stahl Tia 50 g, Novita Kotiväki 50 g, matonkudetta, trikookudetta







Lopputulos ei taas vaihteeksi ollut ihan sellainen kuin halusin. Vaikka olin koittanut arvioida lettien määrän niin, että ne oikeasti riittäisivät matoksi, ei niitä vain millään ollut riittävästi. Matosta tuli liian kapea tuulikaappiini. Tällä hetkellä matto on penkinpäällisenä, siihen se riittää hyvin.

Mitähän sitä seuraavaksi puuhastelisi. Terassin tuolit ovat vielä pahasti vaiheessa, mutta ei noita kesäkelejäkään oikein ole.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti